Dagje afzien voor Giro-Belgen: "Een verschroeiende rit"
Redactie
| 0 reacties

Jan Bakelants heeft afgezien in zware zevende Giro-etappe

Dagje afzien voor Giro-Belgen: "Een verschroeiende rit"
Foto: © photonews

De zevende etappe in de Giro leek geen groot gevaar te worden, maar in het peloton hadden ze hun krachten opgespaard tot vrijdag. Het werd geen rustig ritje, wel een slijtageslag in de eerste 90 kilometer.

Voor Jan Bakelants werd het een dagje afzien. "Dit was een verschroeiende rit", citeert Het Nieuwsblad de Sunweb-klimmer. "Er is van bij de start echt gevlamd. Ik zat een paar keer mee voorin, maar het peloton kwam steeds terug. De beslissende vlucht is ontstaan uit de restanten van een oude kopgroep. Enkel De Gendt en Plaza zijn daar nog naartoe kunnen rijden en die hebben dat ook snel moeten bekopen."

"Het peloton reed zeer zenuwachtig. Bahrain Merida heeft lang op kop gereden, maar niemand wist echt waarom. Op het einde reden Katusha-Alpecin en Trek-Segafredo nog voor Battgalin en Brambilla, maar toen was de vlucht al buiten schot. Ze hadden sneller moeten beginnen achtervolgen."

'Gemiste kans'

Bakelants ziet gelukkig de komende dagen nog kansen. "Een gemiste kans, maar er komen er nog. Om te beginnen morgen. Het lijkt een etappe voor de sprinters, maar dat is het zeker niet. De finale in de Marche is zeer lastig, constant op en af. En ook op de aankomst gaan er velen zich miskijken. Het wordt spektakel", weet Bakelants. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties