Geen vier op een rij voor Deceuninck-Quick.Step: "Leuk om eens achtervolgd te worden in plaats van te moeten achtervolgen"
Redactie
| 0 reacties

Tim Declercq genoot van een dagje in de aanval in de Ronde van Californië

Geen vier op een rij voor Deceuninck-Quick.Step: "Leuk om eens achtervolgd te worden in plaats van te moeten achtervolgen"
Foto: © photonews

Eeuwige knecht Tim Declercq gooide het in de vijfde rit van de Ronde van Californië over een andere boeg. De 30-jarige West-Vlaming trok in de aanval en werd na een solo in het slot pas op 5 kilometer van de streep ingerekend. Zijn ploegmaat Maximiliano Richeze sprintte naar de tweede plek.

Bij Deceuninck-Quick.Step wilden ze dus maar al te graag een gooi doen naar een vierde triomf op rij na ritzeges voor Asgreen, Cavanda en Jakobsen. Declercq was één van de vluchters van de dag en na een solo werd hij als laatste aanvaller gegrepen op zo'n 5 kilometer van de finish. 

"Het was leuk om eens achtervolgd te worden in plaats van te moeten achtervolgen", vertelde Declercq na afloop. "Ik wilde graag meezitten vandaag en ik kreeg een carte blanche van de ploeg. Ik gaf alles om voorop te blijven. Toen ik merkte dat er geen goede samenwerking meer was vooraan besloot ik aan te vallen. Het was lastig, want het peloton was niet ver af. Het was een mooie dag en ik heb genoten in de kopgroep."

Richeze nog tweede

Ook Stybar probeerde het daarna nog met een uitval, maar het werd uiteindelijk een sprint. Daar deed Richeze nog een gooi naar de zege, maar hij werd tweede na Ivan Garcia Cortina (Bahrain Merida).

"Om na zo`n zware etappe met veel klimwerk en een hoog tempo mee te kunnen doen voor de zege stemt me tevreden", zei de Argentijnse kampioen. "Natuurlijk had ik nog liever gewonnen, maar ik ben content met het resultaat. Ik kon nu op het podium staan met deze prachtige trui."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties