Laurens De Plus reageert erg teleurgesteld na vroegtijdig einde van de Giro
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Laurens De Plus erg teleurgesteld na opgave in de Giro

Laurens De Plus reageert erg teleurgesteld na vroegtijdig einde van de Giro
Foto: © photonews

Opdoffer voor Laurens De Plus en zijn team Jumbo-Visma. De klimmer verdween door ziekte vrijdag uit de Giro. "Ik had gehoopt om de rustdag te halen, maar het heeft niet mogen zijn."

De teleurstelling was groot bij De Plus. "Dit doet zeer veel pijn. Dit was mijn hoofddoel van het jaar. Door een kleine ziekte moet ik naar huis. Je moet 100% zijn in een grote ronde. Ik werd na de tijdrit al lichtjes ziek en de dag erna was het er helemaal doorgekomen. Door de lange ritten en het slechte weer had mijn lichaam geen tijd om te herstellen. Ik had gehoopt om de rustdag te halen, maar het heeft niet mogen zijn."

"Voor mij is het zo'n slag dat ik aan niets anders kan denken", vervolgt hij bij Sporza. "Ik voelde wel dat de kans klein was dat ik de rustdag zou halen. Maar ik ben niet de Laurens van de tijdrit. Voor mij is dit echt heel zuur."

Snel begin etappe

Het ging er vrijdag in de eerste 80 kilometer razend snel aan toe. "Het peloton had zich opgespaard na de voorbije ritten en vandaag kwam het er helemaal uit. Het was volle bak koers, twee uur lang oorlog met de wind in de rug. Ik heb het nog niet vaak zo meegemaakt. Als je dan niet fit bent, dan moet je naar huis."

Bij Jumbo-Visma hadden ze nochtans 'verzwegen' dat het minder goed ging met de Ninovieter. "De concurrentie weet ook dat ik een belangrijke pion ben in het plan van Primoz. Dit is een slag voor de ploeg en voor Primoz. Dat kunnen we niet ontkennen. Maar hij staat er wel nog steeds goed voor."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties