Mathieu van der Poel meteen aan het feest in het Duitse Albstadt
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 55 reacties

Mathieu van der Poel wint meteen de short track in het Duitse Albstadt

Mathieu van der Poel meteen aan het feest in het Duitse Albstadt
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft vrijdag de short track van de Wereldbeker in het Duitse Albstadt gewonnen. En dat ondanks een moeilijke start. Zo heeft de Nederlander wel een gunstige startpositie afgedwongen met het oog op zondag.

Na zijn meer aan geslaagde kennismaking met het voorjaar op de weg probeert Van der Poel de komende weken en maanden vooral op zijn mountainbike te schitteren. In Albstadt nam de alleskunner van Corendon-Circus alvast een prima start in de short track van de Wereldbeker mountainbike in het Duitse Albstadt.

Nochtans was de start zelf van Van der Poel niet bijster goed. De Nederlander was al snel op achtervolgen aangewezen, maar beetje bij beetje werd de kloof op de mannen vooraan in de wedstrijd kleiner en kleiner. 

Snelste in de sprint

Van der Poel versnelde toch even met wereldkampioen Nino Schurter en de Braziliaan Henrique Avancini, maar het kwam terug samen. In de sprint stond er uiteindelijk geen maat op Van der Poel, die Europees kampioen Lars Forster en Schurter achter zich liet. 

Dankzij de zege pakt Van der Poel belangrijke punten in de Wereldbekerranking én heeft hij komende zondag een gunstige startpositie beet in de Wereldbeker zelf. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties