Thomas De Gendt had scenario voorspeld: "Hopen op betere benen in tweede week"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Thomas De Gendt had scenario voorspeld: "Hopen op betere benen in tweede week"
Foto: © photonews

Op vrijdag ging de Giro pas echt van start voor Thomas De Gendt. De eeuwige aanvaller had de rit in het rood aangeduid en stelde niet teleur door mee in de aanval te gaan. Meedoen voor winst zat er uiteindelijk wel niet in voor De Gendt, die de komende dagen op betere benen hoopt.

Het ging er bijzonder snel aan toe in de eerste twee wedstrijduren. "Ik had wel gedacht dat het lang ging duren voor er een ontsnapping tot stand kwam", bekende De Gendt na afloop van de rit bij Sporza. "Die eerste groep was al te groot en dan was het zaak om iemand mee te hebben. Eerst was Jasper (De Buyst, red.) erbij, maar dan zat hij er niet meer bij. Ik ben er dan maar naartoe gereden."

De Gendt was dan wel mee, winst zat er nooit in. "Ik had gewoon de benen niet", aldus de Semzekenaar. "Ik heb maar één demarrage gedaan, na 85 kilometer. Het was door de drie koppeltjes niet aan mij om te rijden en ik voelde op de klim dat ik ook niet sneller kon. Na enkele versnellingen moest ik er al af."

"Het was eigenlijk niet de bedoeling om mee te zitten in de ontsnapping. De benen zijn nog niet wat ze moeten zijn. Hopelijk gaat het in de tweede week beter", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties