Uitgerekend voormalige stagiair van Patrick Lefevere houdt Deceuninck-Quick.Step van vier op een rij
Redactie
| 1 reacties

Ivan Garcia Cortina (Bahrain Merida) wint de vijfde rit in de Ronde van Californië

Uitgerekend voormalige stagiair van Patrick Lefevere houdt Deceuninck-Quick.Step van vier op een rij
Foto: © photonews

De vijfde etappe in de Ronde van Californië is een prooi geworden voor de jonge Spanjaard Ivan Garcia Cortina. De 23-jarige renner van Bahrain Merida bleef Maximiliano Richeze voor. De Argentijn kon Deceuninck-Quick.Step een vierde zege op rij bezorgen.

Voorlopig staptelt de ploeg van Patrick Lefevere de successen op in Californië, al kwam er geen vervolg op de hattrick van de blauwe troepen. Asgreen, Cavagna en Jakobsen wonnen alle drie al een rit, maar een vierde triomf op rij kwam er niet. Nochtans waren de manschappen van Deceuninck-Quick.Step opnieuw erg dichtbij. 

Eerst probeerde knecht Tim Declercq het met een uitval, ook Zdenek Stybar ging later in de etappe zijn kans. Een klein groepje sprintte echter voor de zege in Ventura en het was Garcia Cortina die het zegegebaar maakte. Hij bleef Richeze (Deceuninck-Quick.Step) en Higuita (EF) voor. Voor de Spanjaard is het zijn eerste overwinning bij de profs. 

Geen onbekende voor Lefevere

Garcia Cortina is zeker geen onbekende voor Patrick Lefevere, want hij maakte deel uit van opleidingsploeg Klein Constantia. Eind 2016 was hij ook enkele maanden stagiair bij het toenmalige Etixx-Quick.Step. Sinds 2017 is hij echter bij Bahrain Merida aan de slag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties