Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen niet langer WorldTour - Puck Moonen, Jolien D'hoore en andere rensters verontwaardigd
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik behoren in 2020 niet langer tot de WorldTour bij de vrouwen

Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen niet langer WorldTour - Puck Moonen, Jolien D'hoore en andere rensters verontwaardigd
Foto: © photonews

Bij de vrouwen maken de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik niet langer deel uit van de WorldTour. Dat heeft Belgische bondsvoorzitter Tom Van Damme bevestigd bij Direct Vélo.

Om deel uit te maken van de WorldTour moeten wedstrijden minstens 45 minuten livebeelden op antenne kunnen aanbieden. De Waalse Pijl en 'La Doyenne', allebei onderdeel van ASO, konden daar dit jaar niet voor zorgen, wat voor heel wat protest zorgde. 

ASO en de RTBF hebben laten weten dat dat ook volgend seizoen niet het geval zal zijn en besluiten zich daarom terug te trekken uit de WorldTour. "Ik vind het heel jammer dat ASO, RTBF en de politiek hier niet voor kunnen zorgen", aldus Van Damme. "Ik begrijp niet waarom niemand hierin wil investeren. Dit is betreurenswaardig voor de sponsors van het vrouwenwielrennen."

Enkele rensters reageerden al bijzonder verontwaardigd op die beslissing. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties