Waarom de Giro van Thomas De Gendt nú pas echt begint
Redactie
| 6 reacties

Voor Thomas De Gendt begint de Giro pas in de zevende etappe

Waarom de Giro van Thomas De Gendt nú pas echt begint
Foto: © photonews

Vreemd gegeven: één week ver in de Giro en toch hebben we Thomas De Gendt amper op het voorplan gezien. Met een reden, zo blijkt. De Ronde van Italië van de Lotto Soudal-aanvaller begint eigenlijk vrijdag pas.

Een tijdrit en veel vlakke etappes, meer had de Giro in de openingsweek nog niet te bieden. Het zwaardere werk begint eigenlijk pas vanaf week twee. Wat meteen ook betekent dat de Giro van Thomas De Gendt nu pas van start gaat. Net als zijn jacht op de bergpunten. 

"Voor beklimmingen van tweede categorie krijg je slechts achttien punten. Voor een klim van eerste categorie zijn er dat 40", stelt De Gendt vast in HNB. "Die hellingen van tweede categorie zijn dus voor de mennekes. Je moet eigenlijk enkel energie steken in de hellingen van eerste categorie en de Gavia. Wie daar eerste bovenkomt, maakt veel kans op de bergtrui." Op de Gavia zijn er 50 punten te verdienen. 

Maar diezelfde Gavia komt er pas in de 16e rit. "Twee derden van de bergpunten zijn te verdienen in etappes 12, 13, 14, 16 en 20. De Giro wil blijkbaar dat er een echte klimmer of klassementsrenner de bergtrui pakt", aldus de Lotto Soudal-renner, die wel kansen zit. In etappe 12 ligt de klim van eerste categorie op 32 km van de streep. Op die top ligt voor mij die dag de aankomst. Hetzelfde op dag dertien."

"Ik houd het nooit vol als ik tot het einde meega", beseft De Gendt, die natuurlijk ook op een ritzege mikt in zijn eerste van drie grote rondes dit jaar. "Ik heb een zestal kansen. In rit 7, rit 12, rit 14, rit 15, rit 17 en rit 19."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties