🎥 Belgische ploegmaat van Ewan ziet zijn werk beloond worden: "Het was even paniek"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Tosh Van der Sande ziet Ewan ploegwerk afmaken

🎥 Belgische ploegmaat van Ewan ziet zijn werk beloond worden: "Het was even paniek"
Foto: © photonews

De ritzege van Caleb Ewan in de Giro is er niet zonder slag of stoot gekomen. Lotto-Soudal heeft er heel veel werk en energie moeten steken. Eén van die renners die hard labeur leverden, is Tosh Van der Sande. Die vreesde nog even dat het zou mislopen.

Van der Sande reageerde voor de Eurosport-camera's op de overwinning van Ewan. Onze landgenoot gaf aan dat het team alles deed om zijn sprinter goed door de rit te loodsen. "Ik denk dat wij toch zestig kilometer lang geprobeerd hebben om hem vooraan te houden en om zoveel mogelijk uit het gedrum te blijven. Dat is vrij goed gelukt."

VROEG BEGINNEN RIJDEN

Maar nadat de eerste vlucht werd tenietgedaan, ontstond er nog eentje. "Toen die drie veertig seconden hadden, dacht ik ook even: jah... Toen zijn ik en Jasper De Buyst beginnen rijden. Dat was vrij vroeg, maar het is toch gelukt."

Ewan was al enkele keren dicht bij de zege geweest en bij het bereiken van de meet kwam er dan ook een explosie van vreugde. "Ik denk dat hij zichzelf de druk heeft opgelegd en die voor hem het hoogst was. Wij zeker niet of de ploeg niet. We zijn natuurlijk wel gekomen om dit te doen. Vieren? Ik denk het wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties