Anna van der Breggen niet te beroerd om cadeautje uit te delen met eindzege in zicht: "Geen moeilijke keuze"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van der Breggen vond het niet erg om teamgenote Hall te laten winnen

Anna van der Breggen niet te beroerd om cadeautje uit te delen met eindzege in zicht: "Geen moeilijke keuze"
Foto: © photonews

Wereldkampioene Anna van der Breggen is op weg naar een volgende overwinning. Zonder ongelukken kroont ze zich tot eindwinnares in de Ronde van Californië. In de tweede etappe liet ze de ritzege aan haar teamgenote Katie Hall. Daar hoefde Van der Breggen zelfs niet lang over na te denken.

Nadat de twee rensters van Boels-Dolmans de Israëlische Shapira eraf kregen, maakten ze er een koppeltijdrit van. "Shapira was goed aan het klimmen. We moesten dus wel iets doen. Katie legde een hoog tempo op. Ik kon een kloofje dichten en vanaf dat moment waren we met zijn tweetjes", schetste Van der Breggen het bepalende moment.

GEEN AFSPRAAK

Een afspraak tussen Hall en Van der Breggen was er eigenlijk niet. "We praatten niet over de overwinning. Ik wist dat als Katie en ik samen zouden toekomen, het leuk voor haar zou zijn om een rit te winnen in haar thuisrace. Haar familie was haar ook aan het opwachten op de top van de klim. Het was geen moeilijke keuze."

Beide rensters hebben inmiddels een goede band met mekaar opgebouwd. "Twee jaar geleden versloeg ik haar met één seconde verschil. Het ene jaar rijd je tegen mekaar, het volgende jaar werk je samen. Dat is het mooie aan wielrennen. Het is speciaal om Katie in het team te hebben, ze is een geweldige ploeggenote."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties