Campenaerts opnieuw met bescheiden ambities naar tijdrit en schuift zijn topfavoriet naar voren
Redactie
| 2 reacties

Campenaerts denkt dat Roglic niet te kloppen is in tijdrit naar San Marino

Campenaerts opnieuw met bescheiden ambities naar tijdrit en schuift zijn topfavoriet naar voren
Foto: © photonews

Eerst nog de langste rit uit deze hele grote ronde afwerken en dan mag het Giropeloton zich voor de tweede maal opmaken voor een tijdrit. Ook deze keer is het echter een chronorit die ook kansen biedt aan klimmerstypes. Victor Campenaerts zou al blij zijn met een top tien.

De renner van Lotto geeft bij Sporza aan dat het hem nog aan parcourskennis ontbreekt. "Veel meer dan het roadboak van zondag heb ik nog niet gezien. Vanavond, na de rit, gaan we de tijdrit met de auto verkennen. Ik had dat graag met de fiets gedaan, maar na zo'n lange etappe is dat geen goed idee. De vraag is of zo'n verkenning genoeg zal zijn. Misschien moet ik de klim zondagochtend nog eens met de fiets doen?"

De belangrijste vraag is: hoe gaat het intussen met de werelduurrecordhouder? Is hij de eerste week van de Giro goed doorgekomen? "Ik heb me in deze Giro nog niet echt kunnen sparen, maar ik voel me best goed. Het is geen parcours dat op mijn lijf geschreven is, maar ik zal zeker alles geven."

ROGLIC NIET TE KLOPPEN

Het is wel op het lijf geschreven van Primoz Roglic. Campenaerts kondigt hem al aan als winnaar. "Roglic is een supergoede tijdrijder. In mijn ogen is hij niet te kloppen. Hij is al wel eens gevallen, maar door een schaafwonde op je bil ga je niet veel trager rijden.Ik denk voor zondag ook aan Vincenzo Nibali. Wat mezelf betreft: top 10 is voor mij hele goed, dichter komen zou fantastisch zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties