Dubbelslag voor toptalent in koninginnenrit Ronde van Californië
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Tadej Pogacar wint de koninginnenrit en is de nieuwe leider in Ronde van Californië

Dubbelslag voor toptalent in koninginnenrit Ronde van Californië
Foto: © photonews

De Sloveen Tadej Pocagar heeft de koninginnenrit in de Ronde van Californië gewonnen. Het jonge toptalent van UAE Emirates is bovendien ook de nieuwe gele trui in de Amerikaanse rittenkoers.

 De koninginnenrit in de Ronde van Californië was niet voor doetjes, want de slotklim bracht de renners naar Mount Baldy op bijna 2.000 meter hoogte. Nadat de vluchters ingerekend werden, kon het spektakel beginnen. Schachmann deelde een eerste prik uit, gele trui Tejay Van Garderen moest de rol lossen bij de favorieten. 

Vooraan bleven Bennett, de jonge Higuita, Pogacar, Spilak en Porte over. Zij sloten op een kleine 4 kilometer van de meet aan bij Schachmann. Maar de Sloveen Pocagar wist dat hij uitstekende zaken kon doen in het klassement en versnelde dan ook. Alleen Higuita en Bennett konden in het spoor van de Sloveen blijven. 

Higuita, bezig aan zijn eerste opdracht voor nieuwe werkgever EF, demarreerde enkele keren. Pocagar en Bennett hadden het moeilijk. In het sprintje bergop maakte Higuita een klein foutje, waardoor de UAE-renner de zege pakte. Higuita werd tweede, Bennett, derde. De leiderstrui gaat dan weer van de schouders van Van Garderen naar die van Pogacar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties