Giro-jury grijpt in en bereikt compromis met de renners
Redactie
| 1 reacties

Laatste drie kilometer van in achtste Girorit geneutraliseerd

Giro-jury grijpt in en bereikt compromis met de renners
Foto: © photonews

De etappe met aankomst in Pesaro boezemt blijkbaar heel wat deelnemers aan de Ronde van Italië angst in. Vooral de gevaarlijke finale ligt de renners op de maag. Ze zijn daarom naar de jury gestapt met een vraag. Hun wensen werden slechts deels ingewilligd.

De renners drongen bij de jury aan om de laatste zes kilometer in de achtste etappe te neutraliseren. Na overleg is de jury tot de volgende beslissing gekomen: er komt een neutralisatie van de laatste drie kilometer in geval van valpartijen.

Oorspronkelijk werd deze rit niet bestempeld als een sprintersetappe en was er dus ook geen neutralisatie van de laatste drie kilometer. Deze is nu wel ingevoerd: tijdsverschillen die tijdens deze slotkilometers tot stand komen, zullen dus niet meetellen voor het klassement. Let wel: dit geldt enkel wanneer deze tijdsverschillen er komen door valpartijen.

De etappe naar Pesaro eindigt met een afdaling. Specailist-dalers kunnen er dus misschien wel eens hun slag slaan en tijd winnen op hun concurrenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties