'Indringer' Mathieu van der Poel? "In het begin vonden ze het leuk dat Mathieu ging mountainbiken, maar..."
Redactie
| 3 reacties

Ploegleider Christoph Roodhooft voelde zich met Mathieu van der Poel even indringers in het mountainbiken

'Indringer' Mathieu van der Poel? "In het begin vonden ze het leuk dat Mathieu ging mountainbiken, maar..."
Foto: © photonews

Na alweer een topprestatie van Mathieu van der Poel vrijdag in de short track van het Duitse Albstadt was de concurrentie vol lof over de winnaar van de Amstel Gold Race. Toch ging het er volgens Christoph Roodhooft niet zo lang geleden anders aan toe.

Ploegleider Christoph Roodhooft focust de komende weken op het mountainbiken met zijn Nederlandse pupil. Onder meer Nino Schurter was vol lof over de prestaties van MVDP op de weg én in het mountainbiken. "In het begin vonden ze het leuk dat Mathieu ging mountainbiken, maar toen hij snel begon te presteren, was dat al veel minder", zegt Roodhooft in Het Nieuwsblad.

Indringers

"Hij won op Cyprus meteen de tweede rit in de Sunshine Cup en toen werden we wel als indringers gezien. Maar nu kan je natuurlijk niet meer tegen Mathieu zijn na wat hij allemaal heeft gedaan", lacht de Belgische ploegleider. Van der Poel maakt dan ook indruk in liefst drie disciplines. 

"Je moet mee met de hype. We hebben nu pas voor het eerst een ruime box om met de ploeg te staan. Tot vorig jaar moesten we plaatsnemen tussen de individuele renners, en dat was een mierennest. We wilden wel eens de plaats innemen van Clif, dat alleen een vrouwenteam had. Maar andere ploegen stuurden heel snel speciaal iemand naar daar om die plaats in te pikken nadat de meisjes weg waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties