Jumbo-Visma blijft maar winnen in Frankrijk: leider zet puntjes op de i
Redactie
| 3 reacties

Mike Teunissen verstevigt zijn leiderspositie

Jumbo-Visma blijft maar winnen in Frankrijk: leider zet puntjes op de i
Foto: © photonews

De koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke nodigde uit tot aanvalspogingen en een boeiende finale. Vooral de mannen van Lotto-Soudal toonden zich bedrijvig. Aan de meet moesten ze wel hun meerdere erkennen in Jumbo-Visma. Teunissen gaf zijn leiderstrui nog wat extra glans.

De etappe naar Cassel zou beslissend worden voor het klassement in de Vierdaagse van Duinkerke. Het deelnemersveld zou daar acht lokale rondjes moeten afwerken. Vier renners kropen in de vroege ontsnapping. Het kwartet kreeg een maximale voorsprong van iets meer dan vijf minuten.

HOOG TEMPO VAN LOTTO

Jumbo-Visma hield de kloof met de leiders binnen de perken en vervolgens nam Lotto-Soudal het heft in handen in het peloton: Frederik Frison en Stan Dewulf legden een hoog tempo op om het verschil met de kopgroep te reduceren.

Toen Keukeleire aan de boom schudde op de kasseien, ontstond er een achtervolgend groepje met daarbij ook Dewulf. Zowel de kopgroep als de achtervolgers werden kort hierna ingelopen. Daardoor was alles terug bij mekaar bij het ingaan van de laatse lokale ronde.

LAATSTE KEER MONT CASSEL BESLISSEND

Een uitgedund peloton begon op enkele kilometers van de aankomst aan de laatste keer Mont Cassel. Keukeleire had duidelijk op deze rit zijn zinnen gezet, maar drie renners konden nog meer schade aanrichten in de sprint: Jansen, Teunissen en Venturini. Mike Teunissen nam de twee anderen te grazen in de sprint en zit zo nog wat steviger in de leiderstrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties