Jurgen Van den Broeck waarschuwt Primoz Roglic: "Met hem ben je nooit klaar"
Redactie
| 1 reacties

Jurgen Van den Broeck waarschuwt Primoz Roglic voor Vincenzo Nibali in de Giro

Jurgen Van den Broeck waarschuwt Primoz Roglic: "Met hem ben je nooit klaar"
Foto: © photonews

Jurgen Van den Broeck reed bij LottoNL-Jumbo nog één seizoen samen met Primoz Roglic, meer dan ooit dé favoriet om de Giro te winnen. Al waarschuwt hij wel voor Vincenzo Nibali in de komende twee weken.

Het bleek al na zijn valpartij en het kwijtspelen van het roze: Primoz Roglic blijft er koeltjes onder. Er kan zelfs een grapje af na zijn valpartij en bijhorende gescheurde broek. "Die jongen straalt rust uit. Stress lijkt hem vreemd", vertelt Van den Broeck in HLN. "En, zoals donderdag nog bleek na zijn val: hij laat niet bij de minste tegenslag het hoofd hangen. Net dát is één van zijn grote kwaliteiten."

Ondanks dat Van den Broeck Roglic als grote favoriet ziet voor zijn eerste eindzege in een grote ronde, deelt hij toch ook een waarschuwing uit. "Er zijn er in het verleden al wel meer door het ijs gezakt in die beslissende slotfase", aldus de voormalige ronderenner.

Nibali

"Vraag is: kan Primoz het volhouden tot het einde? Ik hoop het. Ik denk het wel. Maar je weet het nooit... Eén slechte dag is nefast. En dan ligt de concurrentie op de loer. Nibali, met name. Van hem verwacht ik nog iets. Vincenzo wéét hoe hij zo'n grote ronde moet aanpakken en winnen. Met hem ben je nooit klaar. Neen, Roglic zal het zeker niet cadeau krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties