Klassementsrenner van Deceuninck-Quick.Step is ook... wijnkenner: "Zes maanden cursus sommelier gevolgd"
Redactie
| 1 reacties

Bob Jungels lust af en toe wel een goed wijntje

Klassementsrenner van Deceuninck-Quick.Step is ook... wijnkenner: "Zes maanden cursus sommelier gevolgd"
Foto: © photonews

Bob Jungels gaat de komende dagen en weken op zoek naar een goed eindklassement in de 102e Ronde van Italië. Wijn proeven, één van de hobby's van Jungels, zal dus nog niet voor meteen zijn.

Luxemburger Jungels deelt zijn passie voor wijn met zijn vader. "Vroeger gingen we vaak op vakantie naar de wijnkastelen in Bordeaux en de Bourgogne", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Mijn vader is een verzamelaar en ook ik heb de smaak te pakken. In mijn kelder liggen 580 flessen, de meeste Italiaans."

"Ik ben een liefhebber van de betere Sangiovese-wijnen uit Toscane. De Brunello di Montalcino van Castello Banfi is mijn lievelingswijn, maar ook Ornellaia en Sassicaia kunnen mij bekoren. Toen mijn voorjaar er na de Ronde van Vlaanderen opzat, heb ik samen met mijn verloofde Ila een Tignanello van 2012 gekraakt", bekent hij. 

Sommelier

En Jungels ging zelfs nog een stapje verder. "Ik heb ook zes maanden in avondonderwijs een cursus sommelier gevolgd. Ik vind het leuk om iets te kennen van de verhalen en de symboliek achter de wijnen."

"Toen ik twee jaar geleden in de Giro de etappe naar Bergamo won, kreeg ik 's anderendaags tijdens de rustdag drie flessen wijn cadeau van een Italiaanse man: Barolo's en Barbaresco's uit de jaren 1964 en 1968. Ik vermoed dat die wijnen niet meer supergoed zijn, maar ze zijn een mooi aandenken aan die zege", besluit Jungels

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties