Lotto-Soudal mag eindelijk juichen in de Ronde van Italië!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Caleb Ewan bezorgt Lotto-Soudal ritwinst in achtste etappe Giro

Lotto-Soudal mag eindelijk juichen in de Ronde van Italië!
Foto: © photonews

De langste etappe was aan de beurt in de Ronde van Italië. Ondanks een linke afdaling aan het eind werd het een kans voor de sprinters. Lotto-Soudal was er al enkele keren dichtbij geweest, maar heeft nu die felverhoopte zege te pakken. Caleb Ewan kwam als eerste over de streep.

Velen waren bevreesd voor een linke afdaling in de finale, maar het kwam toch tot een hergroepering na een lange vlucht van Brown, Cima en Frapporti. De drie vluchters werden elk om beurt opgepeuzeld. Eerst moest Brown eraan geloven, dan Cima en vervolgens ook Frapporti.

VERVAEKE IN DE AANVAL

Daarmee was het nog niet afgelopen met ontsnappingspogingen. Ciccone, Bidard en ook onze landgenoot Vervaeke kozen voor de aanval. Het trio leek met een voorsprong van veertig seconden wel kans te hebben om de grote menigte te verrassen, maar in het peloton schoten ze op tijd wakker en op zes kilometer van de finish was alles opnieuw bijeen.

Aan de aankomst waren de sprinters dan weer aan zet: Caleb Ewan koos het juiste wiel, dat van Pascal Ackermann, en kon er in de laatste paar honderd meter toch nog uitkomen. Feest dus bij Lotto-Soudal. Na enkele keren net-niet, is het nu wel prijs voor de Belgische formatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties