Ritwinnaar Ewan gooide het over andere boeg om deze keer wel raak te schieten

Ritwinnaar Ewan gooide het over andere boeg om deze keer wel raak te schieten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan schreeuwde het uit toen hij in Pesaro als eerste over de meet reed. Het was uiteraard niet zo dat Lotto in eerdere ritten de inspanningen schuwde of er geen zege in zat. Dat bracht wat druk met zich mee, maar Ewan heeft het alsnog waar gemaakt.

De Australische sprinter was zich in het flashinterview zeer bewust van het werk dat zijn teammaats al geleverd hadden. "We zijn er tot dusver bijna elke dag voor gegaan. Ik ben enorm blij dat ik met deze overwinning mijn ploeggenoten iets kan teruggeven."

FINALE ZWAARDER DAN VERWACHT

Nochtans kwam die zege niet tot stand via de tactiek die oorspronkelijk afgesproken was. "Ik had mij voorgenomen om als eerste zou vertrekken als ik mij goed zou voelen. Maar het was nog een eind te gaan en ik voelde mij eigenlijk niet geweldig. De finale was zwaarder dan ik verwacht had", legde Ewan uit.

Gelukkig sloeg de twijfel niet toe. De snelle Ackermann kloppen in dezer dagen geen evidentie, maar Ewan slaagde er wel in. "Ik wist dat ik over een goede eindspurt beschikte. Ik wachtte dus tot Ackermann zijn sprint inzette en ik kon er nog over. Dat ik nu win, betekent heel voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties