Talent van Deceuninck-Quick.Step op podiumkoers in Californië: "Verrast over de manier waarop ik klim"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Kasper Asgreen op podiumkoers in de Ronde van Californië

Talent van Deceuninck-Quick.Step op podiumkoers in Californië: "Verrast over de manier waarop ik klim"
Foto: © photonews

Dankzij een sterke prestatie en knappe zesde plek in de koninginnenrit van de Ronde van Californië is de jonge Deen Kasper Asgreen goed op weg om een podiumplek uit de brand te slepen.

Door het werk van Asgreen op Mount Baldy ging geletruidrager Van Garderen overboord. Het tempo van de leiders lag daarna iets te hoog, maar de 24-jarige renner van Deceuninck-Quick.Step staat wel nog steeds mooie derde in het klassement. 

"Ik wist dat het lastig ging worden, maar het werd een mooie dag", vertelde Asgreen achteraf. "Veel beter dan ik had gedacht. De ploeg beschermde mij de hele dag richting de slotklim. Ik bepaalde het tempo vroeg in de klim om zover mogelijk te geraken. Na alle versnellingen besloot ik mijn eigen tempo te kiezen en kwam ik helemaal uitgeput aan de finish. Ik ben tevreden dat ik nog op het podium sta."

Bovendien rijdt Asgreen nog wat steviger in de groene puntentrui. "Ik ben verrast over de manier waarop ik klim deze week, dat had ik zeker niet verwacht. Het is de eerste keer dat ik mijn benen test in het gebergte en daar ben ik erg blij mee. De koers is nog niet gedaan. We hebben nog een rit en ik wil mijn groene trui graag behouden", besluit de nummer twee van 'Vlaanderens Mooiste'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties