Uitstekende start voor Mathieu van der Poel: "Voel me niet in topvorm zoals de afgelopen weken"
Redactie
| 11 reacties

Mathieu van der Poel hoopt zondag op top zes in Wereldbeker Albstadt

Uitstekende start voor Mathieu van der Poel: "Voel me niet in topvorm zoals de afgelopen weken"
Foto: © photonews

Vliegende start voor Mathieu van der Poel in de Wereldbeker mountainbike van het Duitse Albstadt. Van der Poel won meteen de short track en start zondag in de leiderstrui.

Nochtans was het begin moeilijk en was Van der Poel niet goed weg. "Ik stond op de tweede rij bij de start”", klinkt het in HNB. "Gerhard Kerschbaumer was niet op de lichten aan het letten, maar naar het fluitje aan het luisteren. Dus die was slecht weg en ik zat erachter en kon geen kant op. Het was 20 minuten wedstrijd dus je weet dat het van start tot finish snel gaat gaan. Dan weet je dat het afzien wordt."

"Over het algemeen is zo’n laatste ronde meer zoals de cross. Die inspanning ben ik meer gewoon dan andere mountainbikers. Het is snel en op de grote versnelling, terwijl zij meer klimmen gewoon zijn. De klimmetjes hier waren veel korter dan normaal, echt op de power. Zondag is het puur klimmen dus dat wordt anders." 

Regen

Zondag wordt er een natte dag voorspeld. "Laat maar komen, ik vind dat niet erg", zegt de Nederlander. "Maar in het bos gaat het niet echt modderig worden, dat is hard aangereden dus dat zal allemaal wel meevallen. Het podium? Dat is niet zo heel belangrijk. Top zes zou al mooi zijn omdat ik dan mijn olympisch ticket binnen heb. Ik voel me niet in topvorm zoals de afgelopen weken, maar dat was ook moeilijk."

"Ik had het gehoopt, maar het is toch blijkbaar iets te kort. Maar ik moet hier wil rijden om zo veel mogelijk punten te halen. Ik heb gewoon te weinig op mijn mountainbike gezeten", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties