Zevenvoudig wereldkampioen mountainbike: "Niet gefrustreerd als Mathieu wint"
Redactie
| 6 reacties

Nino Schurter zal niet gefrustreerd zijn als Mathieu van der Poel ook een Wereldbeker mountainbike wint

Zevenvoudig wereldkampioen mountainbike: "Niet gefrustreerd als Mathieu wint"
Foto: © photonews

In het mountainbikewereldje moeten ze steeds meer op hun hoede zijn voor alleskunner Mathieu van der Poel, vrijdag nog goed voor winst in de short track van het Duitse Albstadt. Nino Schurter is vol lof over het supertalent van Corendon-Circus.

Ook zevenvoudig wereldkampioen MTB Nino Schurter kent Van der Poel al even, ondanks dat diens vorm naar eigen zeggen nog niet top is na het voorjaar. "Ja, het was impressionant wat Mathieu heeft getoond, vooral in de Amstel Gold Race", zegt Schurter in Het Nieuwsblad. "Ik wou hem een sms sturen met felicitaties, maar ik heb zijn nummer niet", lacht hij. "Ik heb dan maar iets gepost op zijn social media.”

Ondanks dat Van der Poel meerdere disciplines combineert, is er geen wrevel bij zijn collega-mountainbikers. "Het is goed dat renners van zo'n kaliber ook mountainbiken", vindt Schurter net.

"Al was ik wel blij dat hij vorig jaar geen Wereldbeker won. Hij kon toch niet zo maar mee komen doen en winnen? Maar ik zie hem weldra wel een Wereldbeker winnen. Misschien zondag al. Mathieu hoort bij de mountainbike-familie, ik ga niet gefrustreerd zijn als hij wint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties