Zuchten en blazen voor Mark Cavendish in Californië: "Ik denk dat ik aan het verbeteren ben"

Zuchten en blazen voor Mark Cavendish in Californië: "Ik denk dat ik aan het verbeteren ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanneer je als sprinter naar de Ronde van Californië trekt, weet je dat er een aantal kansen zijn om mee te dingen naar ritwinst; Ook weet je dat het op andere momenten zwaar afzien zal worden. Mark Cavendish is blij dat hij op de moeilijke momenten op zijn tanden heeft gebeten.

Vooral de etappe naar Mt. Baldy was een grote uitdaging voor zij die het meer moeten hebben van het vlakkere werk. Aan de aankomst was het dan ook opgelucht ademhalen. "Ik voel me oké. Ik heb het overleefd. Het is een zware week geweest", verklaart Cavendish aan Cyclingnews.

Na zijn ritzege in de Ronde van Turkije bleef verder succes even uit en dus was het voor de Brit van Dimension Data zaak om in Amerika weer een stap voorwaarts te kunnen zetten. Dat is volgens hem wel gelukt. "Ik denk wel dat ik aan het verbeteren ben, ja."

SPRINTEN IN ROSE BOWL STADIUM

Nu volgt nog met de slotrit naar Pasadena wellicht nog een kans voor sprinters. Maar zal Cavendish ook effectief mee kunnen spurten voor de overwinning als het tot een massasprint komt in het Rose Bowl Stadium? "Ik weet het niet. Ik hoop van wel. Als ik daar toekom in de eerste groep, zullen we wel zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties