Alberto Contador denkt dat rijstijl Quintana een Tourzege kostte: "Hij had een zeer voorspelbare strategie"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alberto Contador vindt Nairo Quintana een defensieve coureur

Alberto Contador denkt dat rijstijl Quintana een Tourzege kostte: "Hij had een zeer voorspelbare strategie"
Foto: © photonews

Alberto Contador becommentarieert dezer dagen de Giroritten voor Eurosport en komt zo af en toe wel met een stevige opinie voor de dag. Zo ging het op een bepaald moment eens over Nairo Quintana en diens rijgedrag. Contador heeft uiteraard nog samen met Quintana in het peloton gezeten.

"Hij had een zeer voorspelbare strategie", liet Contador zich ontvallen. "Ik was één van de renners die het meeste aandacht kreeg. Ik denk dat de enige instructie die hij van zijn ploeg kreeg, was om op mijn wiel te blijven. Soms zeiden ze: Blijf bij Alberto."

Op bepaalde momenten leverde die aanpak wel succes op voor Quintana. Bijvoorbeeld in de Ronde van Spanje van 2016. "In die Vuelta was ik al uitgeteld voor het algemeen klassement. Hij zat op het juiste moment in mijn wiel, Froome niet en de klim naar Formigal bezorgde hem de overwinning."

DEFENSIEF RIJGEDRAG

De Colombiaanse berggeit zette ook elders hetzelfde koersgedrag verder. "Er zijn nog meerdere voorbeelden: Parijs-Nice, Ronde van het Baskenland... Misschien heeft dat rijgedrag, wat bij momenten heel defensief was, Nairo tegengehouden om de Ronde van Frankrijk van 2013 te winnen."

Contador is ervan overtuigd dat Quintana na de Tour van '13 de gele trui mee naar huis had kunnen nemen. "Die had hij kunnen winnen. Het is achteraf gemakkelijk praten, maar als hij wat ambitieuzer gekoerst had, was dat de eerste Touzege geweest voor Colombia."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties