Feest compleet bij Jumbo-Visma: eindwinnaar boekt nog extra ritzege en ook ploegmaat Groenewegen mag meevieren
Redactie
| 4 reacties

Mike Teunissen wint laatste rit en eindklassement in Vierdaagse van Duinkerke

Feest compleet bij Jumbo-Visma: eindwinnaar boekt nog extra ritzege en ook ploegmaat Groenewegen mag meevieren
Foto: © photonews

De dominantie van Jumbo-Visma sprak boekdelen in de Vierdaagse van Duinkerke. Dat is ook in de laatste etappe nog maar eens gebleken. Mike Teunissen luisterde in een massasprint zijn eindzege nog op met een tweede ritoverwinning. Ook Groenewegen juichte mee.

Frison en Reinders zijn twee renners die zich in deze Vierdaagse van Duinkerke al eerder bedrijvig toonden en dat was opnieuw het geval in de laatste etappe. De twee kregen later het gezelschap van vier achtervolgers. Combaud, Ligthart, Leroux en Robeet nestelden zich zo ook in de nieuw samengestelde kopgroep.

VLUCHTERS KRIJGEN WEINIG SPEELRUIMTE

Op 66 kilometer van de aankomst genoten de leiders een voorsprong van twee minuten en twintig seconden. Het verschil met het peloton bleef een geruime tijd rond de twee minuten hangen. Met de finale in zicht werd het tempo van achteruit al wel wat verhoogd. Met 25 kilometer te gaan bedroeg het verschil een minuut en drie seconden.

Geen verrassing dus dat de vluchters in de laatste tien kilometers bij de lurven werden gevat. Hierna volgde de voorbereiding op de massasprint. Dat werd nog maar eens een kolfje naar de hand van Jumbo-Visma: leider Teunissen zette zijn sprint vroeg aan en zijn ploegmaat Groenewegen kon het zich permitteren om zijn ploegmaat de zege te gunnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties