Het regent alweer pijpenstelen in de Giro: weersomstandigheden gaan mogelijk mee beslissen

Tijdrijders moeten de regen trotseren in de Giro

Het regent alweer pijpenstelen in de Giro: weersomstandigheden gaan mogelijk mee beslissen
Foto: © photonews

Het is niet meteen de Giro van het mooie weer. Zo moest er in Frascati in de vijfde etappe al volop gesprint worden in de regen. Op dag negen zijn de tijdrijders aan zet. Victor Campenaerts zette al een sterke tijd neer en kan misschien wel voordeel halen uit de weersomstandigheden.

Die lijken immers alleen nog maar slechter te worden naarmate de dag vordert. Want ook nu regent het weer in de Giro. Het is overigens niet zomaar regen meer. Rond 14u lagen de wegen weliswaar al nat, maar ondertussen regent het echt pijpenstelen en bij momenten krijgen de renners er ook nog eens donder en bliksem bovenop.

CONTI ALS LAATSTE VAN START

De kans bestaat dus dat het voor diegenen die later starten, moeilijker zal zijn om toptijden neer te zetten. Ondertussen is iedereen val van trokken. Valerio Conti ging als roze trui uiteraard als laatste van start. De Italiaan begon eraan om 16u15.

Verschillende ploegen zijn alvast op hun hoede en lijken zeker te beseffen dat voornamelijk de renners die later aan hun tijdrit moeten beginnen, het slechte weer moeten trotseren. Duimen maar dat iedereen er rekening mee kan houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties