Mathieu van der Poel steekt olympisch ticket al op zak in eerste WB-manche

Van der Poel mag naar Tokio na tweede plaats in Albstadt

Mathieu van der Poel steekt olympisch ticket al op zak in eerste WB-manche
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft niet veel tijd laten passeren om in het mountainbike een belangrijke slag binnen te halen. In de eerste wereldbekermanche in Albstadt verzekerde hij zich al van een ticket voor Tokio 2020. De zege in Duitsland moest Van der Poel wel aan Flückinger laten.

Schurter en Van der Poel diepten als eersten een kloofje uit. Terwijl Van der Poel even later terugzakte naar de achtervolgende groep, maakte Forster de sprong naar voren. De Zwitser verloor dan weer tijd door verschillende valpartijen. Schurter kreeg nadien het gezelschap van Flückiger en Sarrou.

Van der Poel begon in de loop van de wedstrijd steeds beter zijn draai te vinden en schoof op naar de vierde plaats. Samen met Vogel reed de Nederlander naar Schurter toe. Die had op zijn beurt wel Flückiger en Sarrou moeten laten gaan. Van der Poel besefte dat hij op zichzelf was aangewezen en liet Schurter en Vogel ter plekke.

VAN DER POEL IN SLOT NOG VOORBIJ SARROU

Flückiger joeg het tempo nog met een ruk de hoogte in en had bij het ingaan van de laatste twee ronden 23 seconden voor op Sarrou en 36 seconden op Van der Poel. De wereldkampioen veldrijden geraakte in deze mountainbikewedstrijd nog tot bij de Fransman en klopte hem in de sprint. De tweede plaats in Albstadt is meer dan goed genoeg om een olympisch ticket af te dwingen voor de Spelen van 2020.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties