Peter Sagan tevreden én zelfkritisch na Ronde van Californië
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Sagan vond dat hij sneller moest reageren op Bol

Peter Sagan tevreden én zelfkritisch na Ronde van Californië
Foto: © photonews

Wie Ronde van Californië zegt, zegt ook Peter Sagan. Nu de Amerikaanse rittenkoers is afgelopen, is het tijd om de balans op te maken. Dit jaar blijft de oogst van Sagan beperkt tot één ritzege. Nochtans had er in de slotetappe nog een overwinning kunnen bijkomen.

Het was al geen evidentie om het te laten uitdraaien op een sprint. "Het was een redelijk chaotische rit, met zovele aanvallen, tegenaanvallen en ontsnappingen. Actie genoeg en dat maakte het een lastige rit, maar uiteindelijk gingen we in groep het laatste lokale rondje in Pasadena in en werd het een snelle sprint."

LATE REACTIE

Vervolgens kwam het dan aan op het positie kiezen. Dat kan Sagan uiteraard als geen ander. De Slovaak moest vrede nemen met plaats twee. De overwinning ging nogal verrassend naar de Nederlander Cees Bol, eerder dit jaar winnaar van Nokere Koerse. "Ik was goed gepositioneerd in de finale, maar reageerde wellicht te laat op de sprint van Bol", keek Sagan in eigen boezem.

Al bij al houdt de drievoudig wereldkampioen wel een goed gevoel over aan zijn passage in de States. "Ik denk dat ik tevreden kan zijn met de prestatie hier, zowel van mezelf als van het team. We behaalden een overwinning, twee podiumplaatsen en leverden geweldige inspanningen doorheen de week."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties