Ritwinnaar Roglic merkt verschil op met Campenaerts
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Roglic geeft aan dat hij in andere omstandigheden moest rijden dan Campenaerts

Ritwinnaar Roglic merkt verschil op met Campenaerts
Foto: © photonews

Het was niet voor het eerst in deze Giro dat Primoz Roglic bloemen in ontvangst mocht nemen. Het zou ook niet verbazen moest het niet de laatste keer geweest zijn. De klassementsman van Jumbo-Visma moest wel afrekenen met een sterke Campenaerts, al reed die in andere weersomstandigheden.

Uiteraard was Roglic opgetogen over zijn tweede ritzege in de Ronde van Italië van dit jaar. "Het was een mooie tijdrit. Ik heb mijn best gedaan. Ik ben er blij mee." Heel veel overschot ten opzichte van Victor Campenaerts had hij wel niet. "Hij heeft in andere omstandigheden gereden dan ik", geeft Roglic aan bij Eurosport.

Op welke manier had dat dan zijn invloed? "Ik moest rijden in de regen. Ik kon geen risico's nemen en ging van bij het begin heel traag door de bochten. Op het vlakke en op de klim maakte het niet zoveel uit." Ondertussen ziet de situatie in het klassement er heel gunstig uit. "We zullen zien op het einde", houdt Roglic de boot af.

Er is nog een lange weg te gaan 

Het is in elk geval zo dat er van zijn drie grote uitdagers voor aanvang van de Giro - Dumoulin, Yates en Lopez - nog amper iets over schiet. Terwijl Dumoulin al naar huis is, kregen Yates en Lopez een oplawaai in de tijdrit. "Er is nog een lange weg te gaan. Er zijn nog veel kilometers af te leggen, nog veel bergen te beklimmen. Het is altijd leuk om een aantal seconden in je voordeel te hebben. We zullen zien wat de volgende dagen geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties