Simon Yates verwacht open strijd achter Roglic: "Het hangt af van de dag zelf"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Yates benieuwd of hij het Roglic moeilijk kan maken in tijdrit

Simon Yates verwacht open strijd achter Roglic: "Het hangt af van de dag zelf"
Foto: © photonews

Simon Yates is nog altijd één van de mannen die een gooi willen doen naar de eindzege in de Ronde van Italië. Dan is een tijdrit altijd een cruciale afspraak. In Bologna moest de Brit zo'n twintig seconden toegeven op Roglic. Worden het straks veel grotere tijdsverschillen?

Yates had zichzelf overigens weinig te verwijten in de openingstijdrit. Met zijn tweede plaats was hij 'the best of the rest'. "Het ging goed in de tijdrit in Bologna en ik heb de laatste dagen nog steeds hetzelfde gevoel", zegt de kopman van Mitchelton-Scott aan Cyclingnews.

Ik hoop dat ik het goed doe tegen Roglic 

Het is uitkijken wat Yates, Nibali en andere kanshebbers op de eindzege kunnen inbrengen tegen de man die al vijf dagen de roze trui droeg. "Ik hoop dat ik het goed toe tegen Primoz Roglic, de grote favoriet. Ik denk niet dat één van de favorieten slecht is, maar het hangt af van de dag zelf."

In het verleden was het werk tegen de chrono al eens een heikel punt in een grote ronde. Daarom heeft de winnaar van de Vuelta er hard op gewerkt. Bovendien liggen de tijdritten in de Giro van 2019 hem beter. "Ik kan niet evenveel kracht ontwikkelen dan de tijdritspecialisten, maar ik heb veel progressie gemaakt. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties