Talent van Deceuninck-Quick.Step pakt derde plek én puntentrui in Californië: "Bekijken wat er in toekomst mogelijk is in rittenkoersen"
Redactie
| 4 reacties

Kasper Asgreen erg tevreden na derde plek en puntenklassement in Ronde van Californië

Talent van Deceuninck-Quick.Step pakt derde plek én puntentrui in Californië: "Bekijken wat er in toekomst mogelijk is in rittenkoersen"
Foto: © photonews

Voor Deceuninck-Quick.Step was het met drie ritzeges alweer een geslaagde editie van de Ronde van Californië. Maar dat was niet alles, want met Kasper Asgreen stak de ploeg van Patrick Lefevere ook de derde plek in de eindstand én het puntenklassement op zak.

Asgreen wilde in de slotetappe nog absoluut zijn puntentrui en podiumplek in het eindklassement veiligstellen. "De etappe was zwaar. Door het hoge tempo brak het peloton na de top van de eerste klim. Toen ik hoorde dat Fabio gelost was, ging ik voor de tussensprint om punten te sprokkelen en deed ik nog een gooi naar eindwinst", vertelde Asgreen.

Die eindzege ging naar Tagej Pogacar. "Dat laatste was natuurlijk een ‘long-shot’ en lukte uiteindelijk niet, maar het was een mooie koersdag", aldus de 24-jarige Deen. 

Toekomst

Al bij al was het wel een erg mooie week voor Asgreen. "Ik vlieg terug naar huis met mijn eerste profzege, de groene trui en een derde plaats in het klassement op zak. Ik heb nu ook meer vertrouwen in mijn kunnen in het klimwerk. Samen met de ploeg ga ik kijken wat dat kan inhouden voor de rittenkoersen in de toekomst, maar nu is het tijd voor wat rust na een mooie eerste deel van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties