Thomas De Gendt: "Druk is er af, maar vooral blij dat ons werk eindelijk beloond is"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Druk is er af voor Thomas De Gendt na Giro-ritzege van Caleb Ewan

Thomas De Gendt: "Druk is er af, maar vooral blij dat ons werk eindelijk beloond is"
Foto: © photonews

Druk hoeven ze bij Lotto Soudal niet meer te ervaren in de Giro, want Caleb Ewan zorgde zaterdag voor die broodnodige overwinning. En dat stemt ook aanvaller Thomas De Gendt tevreden.

Het plannetje van Lotto Soudal klopte zaterdag. Onder meer Victor Campenaerts en Thomas De Gendt knapten al het nodige werk op voor hun Australische pocketsprinter.

"We hebben ons in de eerste helft van de koers afzijdig gehouden", doet De Gendt zijn verhaal bij Sporza. "Vanaf de bevoorrading mocht ik meewerken. Het kwam er vooral op aan om op die punten dat het nodig was echt vooraan te zitten. Dan is het gemakkelijker als je iemand hebt om op kop te rijden. Zo laten ze je makkelijker rijden."

Weg druk

De Gendt kan nu - zonder enige vorm van druk - zelf op zoek naar iets moois in de tweede en derde week. "De druk is er alleszins af, maar ik ben vooral blij dat het werk dat we al enkele dagen opgeknapt hebben eindelijk beloond wordt met een overwinning. Vooral voor Caleb zelf is het heel mooi dat hij kan winnen na een tweede, derde en vierde plek, dus we kunnen alleen maar blij zijn", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties