Van der Poel over de goede en minder goede dingen uit Albstadt: "Daar mijn motor opgeblazen" en "Zalig gevoel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Mathieu van der Poel blij dat hij in leiderstrui naar Nove Mesto mag

Van der Poel over de goede en minder goede dingen uit Albstadt: "Daar mijn motor opgeblazen" en "Zalig gevoel"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel moest diep gaan in een inhaalrace om in de wereldbekermanche in Albstadt beslag te leggen op de tweede plaats. Achteraf lichtte de Nederlander zowel de positieve als iets minder positieve dingen toe. De leiderstrui in de wereldbeker moet hem wel vreugde bezorgen.

Van der Poel reageerde bij Red Bull TV op de wedstrijd in Albstadt. Hij gaf aan dat hij zich enorm geamuseerd had. "Het was één van de leukste wereldbekers die ik al gedaan heb. Ik was blij dat er regen viel." Wat niet zeggen dat alle beslissingen tijdens de race verstandig waren. "Het was dom van mij om Schurter in het begin te volgen. Daar heb ik mijn motor opgeblazen."

Nadien was het enkele ronden bekomen. Vervolgens vond Van der Poel wel zijn tweede adem en kon hij geleidelijk aan opschuiven. "Toen ik weer in mijn ritme kwam, ging het alsmaar beter. Met een tweede plaats als gevolg. Wel jammer dat ik niet win. Zeker nu ik eindelijk eens Nino Schurter kon kloppen."

LEIDERSTRUI ZORGT VOOR VERTROUWEN

Met dit resultaat en zijn zege in de shorttrack mag Mathieu van der Poel wel in de leiderstrui naar de volgende wereldbekermanche. "Het is een zalig gevoel om die trui te mogen aantrekken. Het geeft me veel vertrouwen voor Nove Mesto, één van mijn favoriete wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties