🎥 Debutanten van Deceuninck-Quick.Step laten in hun kaarten kijken: "Dat zou een perfecte Giro zijn"

Mikkel Honoré en James Knox omschrijven hun eerste Giro-ervaringen

🎥 Debutanten van Deceuninck-Quick.Step laten in hun kaarten kijken: "Dat zou een perfecte Giro zijn"
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step is met enkele ervaren kampioenen naar de Giro getrokken, maar ook met een paar youngsters. Voor Mikkel Honoré en James Knox is het hun eerste grote ronde. Voor hen uiteraard een hele belevenis. Ze hebben dan ook zo hun eigen doelen gesteld.

Honoré mag dan over de Deense nationaliteit beschikken, Italië is ook een speciaal land voor hem. "Ik vind het spannend omdat het een grote ronde is in in het land waar ik woon. Ik woon in Bergamo. De aankomst van de vijftiende rit is daar niet ver vandaan. Het is een land vol met passie."

SELECTIE EEN VERRASSING

De 22-jarige renner die zich eerder al toonde in de Brabantse Pijl weet nog niet lang dat hij geselecteerd zou worden. "Er werd me twee weken geleden gevraagd om de Giro te doen. Het was een grote verrassing voor mij, maar ik ben blij dat ik dit kan doen. Het gaat meer om de mentale voorbereiding. Een ritzege voor de ploeg, een goed klassement voor Bob Jungels en ik die mijn werk kan doen: dat zou een perfecte Giro zijn."

James Knox is overigens de kamergenoot van Jungels. "Hij is heel relaxed. Ik krijg hier en daar wat informatie. Hopelijk is er veel wat hij me kan leren." Hoe heeft de Brit de Giro tot dusver ervaren? "Het is het ontdekken van nieuw territorium. Ik heb voordien wel tiendaagse rittenkoersen gedaan. Het gaat dus dubbel zolang zijn als wat ik al gedaan heb."

Door Italië rijden verschiilt toch ook wel van elders een minder hoog aangeschreven koers te betwisten. "De ritten zelf zijn niet zo anders. Er zijn wel een aantal gekke bergritten waar je ook de finish moet halen. Het eerste doel is om uit te rijden, met enkele goede momenten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties