Aanvallen geblazen voor uitdagers van Roglic: Yates & co staan al op minuten
Redactie
| 1 reacties

Simon Yates en andere uitdagers van Roglic weten wat gedaan

Aanvallen geblazen voor uitdagers van Roglic: Yates & co staan al op minuten
Foto: © photonews

Er is nog niet één bergrit gereden en toch zullen heel wat kanshebbers op de eindzege eens met hun ogen flikkeren wanneer ze naar het klassement kijken. Primoz Roglic zit in een zetel, zoveel is duidelijk. Wie hem wil belagen, zal in de aanval moeten gaan.

Wat een luxepositie voor Primoz Roglic om de eerste rustdag mee aan te vangen. Enkel Bauke Mollema, Vincenzo Nibali en enigszins nog Bob Jungels konden in de tijdrit naar San Marino de schade beperken. Maar van Mollema en Jungels zal Roglic wellicht niet wakker liggen. Nibali heeft een massa ervaring, maar kan die in de bergen nog tijd goedmaken?

YATES EN LOPEZ AL VER ACHTEROP

Voor aanvang van de Giro waren de grootste uitdagers van Roglic Tom Dumoulin, Simon Yates en Miguel Angel Lopez. Dumoulin werd jammerlijk uitgeschakeld door een val. Yates en Lopez kregen elk een pak voor de broek in de tweede tijdrit uit deze grote ronde. Yates volgt op 3'46" van Roglic, Lopez op 4'29". Dat is al heel, heel ver weg.

KANS VOOR BILBAO EN MOLLEMA?

Zo komen er een aantal anderen in beeld voor een goed klassement waar in de eerste plaats misschien niet veel aandacht aan werd geschonken. In de eerste plaats is dat het geval voor Pelle Bilbao en Bauke Mollema. Wie Roglic nog voorbij wil, zal in ieder geval iets ferm uit de hoed moeten toveren. Dit is op de rustdag de situatie van de klassementsrenners:

2. Primoz Roglic
10. Pelle Bilbao op 42"
11. Vincenzo Nibali op 1'44"
12. Bauke Mollema op 1'55"
14. Bob Jungels op 2'18"
18. Rafal Majka op 2'53"
20. Richard Carapaz op 3'16"
22. Ilnur Zakarin op 3'32"
24. Simon Yates op 3'46"
27. Miguel Angel Lopez op 4'29"
28. Esteban Chaves op 4'30"
30. Mikel Landa op 4'52"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties