Dan toch zwaar vloeken voor Victor Campenaerts: "Dat is de harde wet van de topsport"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Victor Campenaerts gefrustreerd na tweede plaats in tijdrit

Dan toch zwaar vloeken voor Victor Campenaerts: "Dat is de harde wet van de topsport"
Foto: © photonews

In zijn eerste reactie na zijn tijdrit beweerde Victor Campenaerts dat er toch niets te doen zou zijn aan Primoz Roglic. Maar die deed slechts elf seconden beter en was de enige die nog onder de tijd van de Lotto-man dook. Als die mechanische pech er maar niet was geweest...

Campenaerts moest zijn mening over het al dan niet mogelijk zijn van ritwinst dus enigszins herzien en dat maakte het nog een tikkeltje pijnlijker. "Dat is de harde wet van de topsport en daar moet ik vrede mee nemen. Ik wil niemand iets verwijten", besluit de beste tijdrijder van België.

GEFRUSTREERD DOOR ADRENALINE

Allemaal goed en wel, maar die moeizame fietswissel, daar moet hij toch ook het zijne van denken. "Vooraf hadden we vastgelegd om in geval van pech op de beklimming, te opteren voor de wegfiets. Het op gang duwen was niet vloeiend en door de adrenaline was ik aan de finish wat gefrustreerd. Toen dacht ik dat er nog vijf à tien klassementsrenners mijn tijd zouden verbeteren, maar één voor één beten ze hun tanden stuk."

Behalve Roglic dus. "Mocht ik winnen, was de fietswissel meteen vergeten. Mocht ik het niet halen, zou het stevig vloeken worden. Het is jammer genoeg dat laatste geworden. Uiteindelijk verlies ik de tijdrit met elf seconden, dus zonder een mechanisch defect zou dat een overwinning opgeleverd hebben."

STRIJDEN VOOR ZEGE IN VERONA

Nu dan maar uitkijken naar de derde tijdrit in deze Giro. Er zit niets anders op. "De laatste tijdrit zou me nog beter moeten liggen. Ik hoop om zonder kleerscheuren en zonder veel energieverlies de bergen te overleven om zo in Verona te strijden voor de overwinning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties