Dylan Groenewegen zal dit jaar geen tweede driekleur veroveren
Redactie
| 1 reacties

Groenewegen doet niet mee aan Nederlands kampioenschap

Dylan Groenewegen zal dit jaar geen tweede driekleur veroveren
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen is in grootse vorm uit de Vierdaagse van Duinkerke gekomen. Daar won de Nederlandse spurtbom liefst drie etappes. Groenewegen zit zo dit jaar al aan acht overwinningen. Het zou mooi zijn om hem ook in de kampioenschappen te zien schitteren, maar het NK laat hij alvast schieten.

Groenewegen zal dit jaar niet aan de start verschijnen van het nationale kampioenschap van Nederland. Dat heeft de renner van Jumbo-Visma verteld aan NOS. Het NK wordt op zondag dertig juni afgewerkt in Ede. Eerder die maand neemt Groenewegen wel deel aan de Hammer Series en Ster ZLM Toer.

ALLES OP DE TOUR

Vervolgens wordt er ook een hoogtestage van drie weken in de Sierra Nevada afgelast. Hierdoor past het Nederlands Kampioenschap niet in de plannen van Groenewegen. Zijn focus zal rond die periode op de voorbereiding op de Ronde van Frankrijk liggen.

De Nederlandse kampioenentrui ligt natuurlijk al in zijn kast. In 2016 mocht hij de driekleur al aandoen nadat hij in Ouddorp Wout Wippert en Wim Stroetinga in een massasprint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties