Hilaire Van der Schueren maakt balans op van Vierdaagse van Duinkerke
Redactie
| 0 reacties

Van der Schueren zag homogeen Wanty-Gobert in Vierdaagse van Duinkerke

Hilaire Van der Schueren maakt balans op van Vierdaagse van Duinkerke
Foto: © photonews

Ook voor de manschappen van Hilaire Van der Schueren zit de Vierdaagse van Duinkerke er op. Ze boekten enkele mooie ereplaatsen, met bijvoorbeeld de derde plek van Timothy Dupont in de laatste etappe. Van der Schueren is al bij al dan ook een tevreden man.

De sportdirecteur vindt het knap hoe de ploeg rechtveerde na een ongelukkig begin. "Ik ben zeer tevreden over de voorbije zes dagen, want ik heb een homogene ploeg gezien. Het uitvallen van Yoann Offredo op dag één met een pijnlijke val was een serieuze tegenslag. Het is ons niet gelukt om het oppermachtige Jumbo-Visma te verslaan, maar we kwamen in enkele ritten aardig in de buurt."

De ploeg van Van der Schueren had wel degelijk een impact op het koersverloop. "We waren succesvol met twee podiumplaatsen in de massasprints met Timothy Dupont en twee top 10-plaatsen in de eindklassering met Aimé De Gendt en Frederik Backaert. Vijf dagen waren we drager van de bergrtrui met Tom Devriendt."

ZWARE OPGAVE VOOR DEVRIENDT

Die haalde het einde van de Vierdaagse van Duinkerke evenwel niet. "De opeenvolging van de Rhône-Alpes Isère Tour en deze rittenkoers was een zware opgave. Ook over kapitein Pieter Vanspeybrouck en Wesley Kreder ben ik tevreden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties