Jumbo-Visma is zich bewust van het zware verlies: "Laurens De Plus is echt een hele goede renner"
Redactie
| 1 reacties

Antwan Tolhoek weet dat Laurens De Plus gemist gaat worden

Jumbo-Visma is zich bewust van het zware verlies: "Laurens De Plus is echt een hele goede renner"
Foto: © photonews

Voor Jumbo-Visma is het eerste deel van de Giro op wieltjes verlopen. Behalve dan één zaak waar geen rekening mee werd gehouden: het uitvallen van de zieke Laurens De Plus. Hem hadden ze in de bergen toch wel goed kunnen gebruiken. Dat weet ook Antwan Tolhoek.

"Het is toch wel een behoorlijk verlies", erkent de Nederlander bij Sporza. De Plus heeft in zijn eerste maanden bij de ploeg aardig wat indruk gemaakt. "Laurens is echt een hele goede renner, zeker bergop. Hem gaan we zeker missen. Dat is één ding dat buiten kijf staat, denk ik."

Anderzijds staat Roglic er nu al enorm goed voor. Voorlopig hoeven ze dus zich niet teveel zorgen te maken. "Ik denk dat de kansen dezelfde zijn als een week geleden. Hij voelt zich goed en oogt nog fris. Ik heb goeie verwachtingen", klinkt het vol vertrouwen bij Tolhoek.

Zoveel voorsprong hadden we niet verwacht 

Die laatste moet bij afwezigheid van De Plus zelf misschien nog wat meer arbeid verrichten in dienst van Roglic. "Ik ga mijn beeste beentje voorzetten om hem zo lang mogelijk bij te staan. Dit is goede uitgangspositie op de eerste rustdag. Zoveel voorsprong hadden we niet verwacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties