Kimmer Coppejans volgt het goede voorbeeld en herhaalt succes uit Davis Cup
Redactie
| 0 reacties

Coppejans haalt het ook in Parijs van Dutra Silva

Kimmer Coppejans volgt het goede voorbeeld en herhaalt succes uit Davis Cup
Foto: © photonews

Er is weer een Belg bijgekomen in de tweede ronde van de kwalificaties van Roland Garros. Eerder op de dag kwalificeerde Steve Darcis zich al en ook Kimmer Coppejans heeft ondertussen hetzelfde gedaan. Hij versloeg Rogerio Dutra Silva met 6-3, 6-7 (6/8) en 6-4.

Coppejans nam ook al de maat van de Braziliaan in een Davis Cup-ontmoeting eerder dit jaar en herhaalde dit dus nu op het enige grandslamtoernooi op gravel. Coppejans bracht zijn goede vorm mee naar Parijs. Hij had slechts een goed halfuur nodig om de eerste set naar zich toe te trekken.

TIEBREAK SLAAT COPPEJANS NIET UIT ZIJN LOOD

In de tweede set was er minder verschil tussen beide spelers. In de tiebreak was Coppejans al dicht bij de overwinning. Silva Dutra haalde het toch met 6-8 waardoor er een derde set aan te pas kwam. Coppejans liet zich niet van zijn melk brengen en kon na twee uur en een half toch als winnaar van de baan stappen.

Er volgt dus zeker nog een kwalificatiematch. In de tweede kwalificatieronde wacht de Fransman Matteo Martineau, het nummer 450 van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties