Mathieu van der Poel droomt al van specifieke grote ronde
Redactie
| 11 reacties

Mathieu van der Poel zou al wel eens snel de Tour kunnen rijden

Mathieu van der Poel droomt al van specifieke grote ronde
Foto: © photonews

Zijn dominantie in het veld verderzetten en imponeren in klassiekers op de weg. Check. Met een tweede plaats in Albstadt lijkt Van der Poel ook vertrokken voor een goed mountainbikeseizoen. Welke andere uitdagingen liggen er voor hem in het verschiet? Misschien wel het rijden van een grote ronde.

Volgend jaar moet alles in principe wel wijken voor zijn kansen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. In functie daarvan zal er een kalender vastgelegd worden, maar het zal weinig invloed uitoefenen op het voorjaar. "Mijn klassiek programma zal er ongeveer hetzelfde uitzien als nu", laat Van der Poel weten aan Het Nieuwsblad.

ROUBAIX OP HET PROGRAMMA

Met weliswaar één niet onbelangrijk verschil. "Alleen Parijs-Roubaix komt erbij. De combinatie met de Amstel is niet simpel, maar ik wil het proberen." Na zijn knalprestatie in de Ronde van Vlaanderen was vriend en vijand het er al over eens dat Roubaix hem in principe nog beter moet liggen.

En een grote ronde, daar heeft Van der Poel ook echt wel oren naar. "Ik wil die echt wel rijden. Het komt er misschien wel snel aan na Tokio. De Tour blijft de grootste en voor mij de makkelijkste denk ik. In Giro en Vuelta is het nog meer klimmen en dat ligt mij nu toch het minst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties