Simon Yates in het verweer en toch kan hij zo doen wat hij graag doet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Simon Yates kan nu naar hartelust aanvallen

Simon Yates in het verweer en toch kan hij zo doen wat hij graag doet
Foto: © photonews

Het ziet er momenteel niet al te best uit voor Simon Yates in de Giro, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Door zijn ruime achterstand kan de Brit moeilijk anders dan gaan aanvallen zodra het bergop gaat. Kortom: hij moet doen wat hij graag doet en goed kan.

Bij zijn matige tijdrit kan hij best niet te lang stilstaan. Zeker: er was beter van hem verwacht, maar Yates blijft veel meer klimmer dan tijdrijder. Goed nieuws dus voor hem: de bergen komen er binnen een paar dagen aan. Dan gaan we zien of Yates goed genoeg is. Alles of niets. Vlammen maar, zullen ze zeggen bij Mitchelton-Scott.

EXPLOSIVITEIT LATEN SPREKEN

Het is het koersgedrag dat hem het beste past: niet teveel over de dingen nadenken, gewoon op gevoel koersen en eens het bergop gaat zijn explosiviteit laten spreken. Het is wat Yates vorig jaar twee weken aan een stuk gedaan heeft in de Giro en waardoor hij een tijd in de roze trui mocht rondrijden.

Of het nu ook zo'n vaart loopt, hangt ook af van hoe het zijn grote concurrent vergaat. Indien Yates de benen heeft, moet hij op heel wat renners nog tijd kunnen winnen. Roglic eraf rijden is nog wel een ander paar mouwen. Daar kan Yates zich best niets van aantrekken. Blijven proberen tot het einde van de Giro is de enige weg voor hem.

GEEN ZORGEN OVER INDELING

Waar hij zich alvast geen zorgen over moet maken: hij zal niet stilvallen na twee weken zoals hij vorig jaar na zijn verwoede inspanningen deed. Tot halfweg deze Giro staan er immers geen bergritten op het menu. Met zijn indeling van een grote ronde moet het best goed komen. Het zal vooral zaak zijn om bij de kansen die hij krijgt, alles eruit te persen.

Verstand op nul en gaan: dat is zowat de ingesteldheid waarmee Simon Yates gaat koersen, zeker vanaf komende donderdag. Hij heeft immers niets te verliezen en in zo'n situatie kunnen zijn explosieve aanvallen heel wat schade aanrichten. Zeker nog niet afschrijven dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties