Simon Yates laat zich niet uit zijn lood slaan: "Het is aanvallen of sterven"
Redactie
| 0 reacties

Simon Yates is van plan om aan te vallen

Simon Yates laat zich niet uit zijn lood slaan: "Het is aanvallen of sterven"
Foto: © photonews

Ongetwijfeld had Simon Yates zich niet kunnen inbeelden dat hij na een week in de Giro al zo ver achter zou staan. De Britse klimmer van Mitchelton-Scott moet nu kiezen voor de offensieve aanpak. Hij is dan ook volop bereid om dat te doen. Opgeven staat alvast niet in zijn woordenboek.

Simon Yates stond tijdens de rustdag de media te woord en maakte duidelijk dat de koers nog lang niet gereden is. "Ik heb te hard gewerkt om nu al op te geven. Heel wat anderen staan ook al achter. Iedereen moet hem aanvallen. Het kan zijn dat het een agressieve koers wordt."

INDRUKWEKKENDE ROGLIC

Anderzijds is het ook nog altijd zeer vroeg in de koers. Gaat er dan wel echt offensief gekoerst worden? "Misschien niet in de sprint, maar wel zodra we in de bergen gaan." Yates beseft wel dat hij voor een helse opdracht staat als hij nog richting roze wil rijden. "Roglic is zeer, zeer indrukwekkend."

De vraag is uiteraard ook of de Sloveen zijn huidige niveau een hele Giro kan volhouden. "Het ziet er niet naar uit dat hij trager gaat rijden. Uiteraard hoop ik van wel, maar we zullen zien. Het is aanvallen of sterven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties