Vincenzo Nibali wil nog niemand afschrijven: "Dat maakt de koers interessanter"
Redactie
| 0 reacties

Nibali houdt nog altijd rekening met Yates, Landa en Lopez

Vincenzo Nibali wil nog niemand afschrijven: "Dat maakt de koers interessanter"
Foto: © photonews

De kansen van Vincenzo Nibali om nog eens een podium te halen in de Giro groeien. Dat heeft ermee te maken dat hij zelf tot dusver behoorlijk goed voor de dag komt en ook met de intussen al ruime achterstand van renners als Yates en Lopez. Maar Nibali schrijft hen nog niet af.

Een blik op het klassement leert dat er niet zo heel veel grote namen zijn die goed gepositioneerd staan. Het zou in deze Giro zomaar kunnen uitdraaien op een duel tussen Roglic en Nibali. "Het is nog niet zover. Het is te vroeg om dat te zeggen. Er komen nog altijd veel kopmannen in aanmerking", zegt de Italiaan van Bahrein-Merida aan Cyclingnews.

Nibali beseft dat de concurrenten zich niet zomaar naar de slachtbank zullen laten leiden. "Ze hebben nog enkele kaarten die ze kunnen uitspelen. De Giro is nog lang en er komen nog belangrijke etappes en bergen aan. Ik houd nog altijd rekening met andere klassementsrenners als Landa, Yates en Lopez."

OFFENSIEF VERPLICHT VOOR RENNERS DIE ACHTEROP ZIJN

In elk geval is het wel opletten wanneer zulke renners met een offensief komen. Dat kan immers niet meer uitblijven. "De renners die al wat meer terrein hebben verloren, zullen moeten aanvallen. Dat maakt de koers interessanter", besluit de Haai van Messina.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties