Vinokourov weigert geweer al van schouders te veranderen

Alexandre Vinokourov blijft vertrouwen tonen in Miguel Angel Lopez

Vinokourov weigert geweer al van schouders te veranderen

Ook voor Alexandre Vinokourov was het een klap om te zien hoe de tweede Girotijdrit verlopen is. Miguel Angel Lopez, de man van wie het binnen Astana toch moet komen, kreeg minuten aangesmeerd. Desalniettemin blijft Vinokourov het vertrouwen in de Colombiaan behouden.

Er is ook de optie om een andere renner naar voren te schuiven. Pello Bilbao staat er met een voorlopige tiende plaats beter voor dan Lopez. Sterker nog: Bilbao is - Roglic uitgezonderd - de best geplatste klassementsrenner. Toch wil Vinokourov Lopez niet zomaar laten vallen.

LOPEZ NOG ALTIJD KOPMAN

"De Giro eindigt pas in Verona en er komen nog vele dagen eer we daar toekomen. Alle bergritten liggen nog voor ons. Miguel Angel is nog altijd onze kopman en we blijven vechten", kondigt de Kazachse ex-renner aan op de site van Astana.

Het opgelopen tijdsverlies tijdens de tijdrit is er ook gekomen door de omstandigheden, meent Vino. "Miguel Angel kreeg een lekke band kort na de start op een vlak en technisch stuk en verloor zo meteen aardig wat seconden. Hij probeerde terug te vechten op de klim - hij was daar helemaal niet slecht -, maar verloor uiteindelijk veel tijd. Toch hebben we de koers nog niet verloren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties