Ewan en Viviani plannen hun afscheid van de Giro al
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Caleb Ewan en Elia Viviani stappen af na elfde etappe

Ewan en Viviani plannen hun afscheid van de Giro al
Foto: © photonews

De tiende Girorit van Ravenna naar Modena is zo vlak als het maar zijn kan en ook in de elfde etappe ligt er nog een kans voor de sprinters. Maar nadien is hun rijk zo goed als uit en duiken we de bergen in. Caleb Ewan en Elia Viviani zijn niet van plan om dan nog door te gaan.

Dat meldt alvast Het Nieuwsblad. Zowel de spurtbom van Lotto-Soudal als die van Deceuninck-Quick.Step zouden voor het laatst meerijden in de elfde etappe met aankomst in Novi Ligure. Omdat zij ook nog willen scoren in de Ronde van Frankrijk, zijn ze naar verluidt van plan om na die rit af te stappen in de Giro.

Vooral voor Viviani komt er zo wel veel druk op de schouders te liggen. Een diskwalificatie nam hem eerdere ritwinst af waardoor zijn teller in deze Ronde van Italië nog op nul staat. Het zou voor de Italiaanse kampioen toch een ontgoocheling zijn moest hij zijn thuisland zonder overwinning moeten verlaten. Ewan heeft wel al een ritzege achter zijn naam staan.

OOK DE BUYST STAPT STRAKS AF

De Australiër zal niet de enige renner zijn bij Lotto-Soudal die de Giro niet zal uitrijden. Voor Jasper De Buyst, een belangrijke pion in zijn lead-out, geldt hetzelfde. De Buyst hoopt wel om nog minstens tot aan de tweede rustdag in koers te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties