Gavia een week voor Giro-passage nog onderbesneeuwd: organisatie hoopt plan B te vermijden
Redactie
| 8 reacties

Giro-organisatie zal Gavia slechts in extreme omstandigheden schrappen

Gavia een week voor Giro-passage nog onderbesneeuwd: organisatie hoopt plan B te vermijden
Foto: © photonews

Wanneer de renners over de Gavia trekken, moet dat één van de hoogtepunten van deze Ronde van Italië worden. Als het al zover komt. Momenteel zijn er immers nog sneeuwmuren van ettelijke meters hoog in de Gavia-bergpas. Toch zal de organisatie de passage niet snel schrappen.

Dat wordt dus volop sneeuwruimen. Daar zijn vrijwilligers nu al mee bezig. De kans is klein dat ze de beklimming sneeuwvrij zullen krijgen. Zolang er maar voldoende sneeuw geruimd kan worden opdat de renners goed kunnen passeren. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn alvast iets gunstiger.

Er is nog een week tijd om een goede doorgang te voorzien op de Gavia. De organisatie zal niet happig zijn om de etappe in kwestie aan te passen. Dat moet immers de koninginnenrit worden. Alleen indien het absoluut onmogelijk is om de Gavia-bergpas aan te doen, zal het parcours hertekend worden.

OMSTANDIGHEDEN DIE DE GENDT WEL LIGGEN

Er is wel al een plan B in geval van nood. De top van de Gavia ligt volgende week dinsdag op een kleinde honderdvijftig kilometer van de aankomst. Later die dag staat ook nog de Mortirolo op het programma. Die zou tweemaal aangedaan worden indien de renners niet over de Gavia kunnen. In 2014 werd er tussen de sneeuwmuren al eens de Gavia opgereden, net zoals in 2012 gedaan werd op de Stelvio waar De Gendt won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties