Jasper Philipsen ziet supertalent in eigen ploeg grote ronde winnen op één voorwaarde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Philipsen acht Pogacar in staat om grote ronde te winnen

Jasper Philipsen ziet supertalent in eigen ploeg grote ronde winnen op één voorwaarde
Foto: © photonews

Door zijn keuze voor UAE is Jasper Philipsen niet alleen in staat om meteen bij een WorldTour-ploeg te rijden, maar ook om aan de zijde de koersen van Tadej Pogacar. Dat was begin dit seizoen nog geen klinkende naam. Ondertussen heeft de Sloveen wel al zijn enorme potentieel gedemonstreerd.

Pogacar heeft inmiddels ook de Ronde van Californië op zijn naam geschreven. "Ik ben niet helemaal verrast", reageert Philipsen bij Sporza. "Dat hij het op zo'n manier afmaakt, is wel bijzonder knap. Niemand zal ontkennen dat Tadej een supertalent is. Het gaat precies allemaal vanzelf bij hem, het is ongelooflijk."

Pogacar is iemand die er meteen staat 

Philipsen somt even de voornaamste kwaliteiten van zijn ploegmaat op. "Pogacar kan een lange tijd enorm hard op zijn pedalen trappen. In tegenstelling tot andere klassmentsmannen is hij ook niet bang in een peloton. Pogacar kan goed zijn plan trekken. Veel goede jeugdrenners die de overstap maken naar de profs, hebben vaak tijd nodig om zich aan te passen. Maar Pogacar is zo iemand die er meteen staat."

Schuilt er in hem dan echt een winnaar van een grote ronde? "Hij heeft zeker de kwaliteiten om een grote ronde te winnen." Er moet dan wel een voorwaarde vervuld worden. "Als hij er voor blijft werken en leven zoals nu." Wat dat betreft maakt Philipsen zich wel geen zorgen. "Pogacar zal zeker niet beginnen te zweven. Hij is een gewone, toffe en nuchtere kerel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties