Jolien D'hoore laat mooie ereplaats optekenen in zware koers in Spanje
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Jolien D'hoore eindigt zevende in Durango-Durango

Jolien D'hoore laat mooie ereplaats optekenen in zware koers in Spanje
Foto: © photonews

In de Health Ageing Tour kwam Jolien D'hoore al sterk voor de dag met een derde plaats, een tweede plaats en ook nog een tweede plaats in het puntenklassement. De renster van Boels-Dolmans blijft op zoek gaan naar haar eerste overwinning op de weg in 2019.

Een overwinning zat er in Spanje niet in, maar wel een verdienstelijke ereplaats. D'hoore nam daar deel aan een eendagskoers van categorie 1.2 met de wel erg lange naam Durango-Durango Emakumeen Saria. De rensters kregen 113 kilometer voor de wielen. 

GROTE VERSCHILLEN

D'hoore is voornamelijk sterk in zich goed positioneren tijdens massasprinten, maar in deze zware koers spatte het volledig uit mekaar. Dat maakt haar prestatie nog straffer. D'hoore legde aan de aankomst beslag op een mooie zevende plaats, op 3 minuten en 32 seconden van de winnares.

Dat lijkt veel, maar heel wat rensters kregen nog een pak meer minuten aan de broek. De overwinning was voor de Australische Lucy Kennedy. Zij had een voorsprong van 26 seconden op haar landgenote en teamgenote bij Mitchelton-Scott Lucy Pratt. Die ging in een sprintje Soraya Paladin en Shara Gillow vooraf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties