Kenneth Vanbilsen beloond voor positieve koersattitude en zit nog jaartje langer gebeiteld

Kenneth Vanbilsen verlengt zijn contract bij Cofidis met één jaar

Kenneth Vanbilsen beloond voor positieve koersattitude en zit nog jaartje langer gebeiteld
Foto: © photonews

Als je je als wielrenner goed voelt bij een team, is er geen reden om snel van ploeg te veranderen. Dat moet ook het oordeel zijn van Kenneth Vanbilsen. Onze landgenoot rijdt nu al sinds 2015 voor Cofidis en daar zijn ze tevreden over hem. Ook in de ploeg van volgend jaar is er voor hem een plaats.

Tijdens de eerste jaren van zijn profcarrière reed Vanbilsen steeds voor teams met verankering in België, tot hij in 2015 de overstap maakte van Topsport Vlaanderen-Baloise naar Cofidis. Die overgang heeft hij zich enkele jaren later nog altijd niet beklaagd. Bij Cofidis krijgt Vanbilsen een rol die hem past.

BEREID TOT AANVALLEN

Hij wordt in massasprinten vaak ingezet als laatste man voor sprinter Laporte. Voorts is de waardering voor Vanbilsen groot omdat hij niet te beroerd is om in de aanval te trekken. Dit jaar maakte de 28-jarige Belg bijvoorbeeld deel uit van een vlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne en kwam het in de Scheldeprijs tot een ontsnapping aan de zijde van Dries De Bondt.

Renner en ploeg hebben dan ook besloten om nog een jaar langer met mekaar in zee te gaan. Ook in 2020 zal Vanbilsen dus in het profpeloton te bespeuren zijn in een shirt van Cofidis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties